Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΜΙΑ ΠΑΡΩΔΙΑ ΔΙΚΗΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΣΤΟ 5ΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...

Αθώωσε στις 4/6 ε.ε. τον Αργύριο Γ. Λαφαζάνη πρώην βο(υ)λευτή του Πασόκ στην Χαλκιδική, τον οποίο η Βουλή των Ελλήνων πρόσφατα ήρε την βουλευτική ασυλία, να δικαστεί για "ανωμοτή ψευδή κατάθεση σε δίκη" στο παρελθόν! Και που γι' αυτή την κατηγορία, το "5μελές Εφετείο Θεσσαλονίκης" στις 24/5 ε.ε. παμψηφί, του επέβαλλε την ποινή φυλακίσεως των 4 μηνών.
Μία σοφότατη λαϊκή παροιμία λέει: Το ψάρι απ' το κεφάλι βρωμάει!
Αυτήν την παροιμία απέδειξε περίτρανα στις 4/6 το δικαστήριο, και πάλι 5μελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, του οποίου πρόεδρος ήταν κάποιος Τσαλαπόρτας. Το όνομά του βέβαια, θα μπορούσε να ήταν και τσαλαπάτας ή τσαλαπόρδας. Όμως ήταν Τσαλαπόρτας!
Η δίκη μύριζε από σαράντα στρέμματα μακριά διαπλοκή και συμφέρον, αφού τόσο ο κιτρινιάρης Τσαλα...πάτας, όσο και ο Εισαγγελέας της έδρας (σ.σ.: το όνομά του δεν το γνωρίζουμε και δεν θέλουμε να το μάθουμε, τον Τσαλα...πάτα γνωρίζουμε από άλλη, παλιότερη υπόθεση), έκαναν για πολλά χρόνια στο Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, το πλέον διαπλεκόμενο, και το πλέον ραδιούργο σε θέματα δικαιοσύνης πολιτών, από όλα τα Πρωτοδικεία της χώρας).
Συνήγορος υπερασπίσεως ο γνωστός Δημήτριος Φωτακίδης του δικηγορικού συλλόγου Πολυγύρου. Άλλος ένας κρίκος της πολιτικής και δημοσίας διαπλοκής στον Πολύγυρο.
(σ.σ.: ο Φωτακίδης, ακόμα πληρώνεται τις αμοιβές του από την "Νομαρχία" Χαλκιδικής; Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, αυτό μας "ψιθυρίζουν").
Μηνυτής κατά του Λαφαζάνη ο Αργύριος Γ. Δαγκίλας, εκδότης της Εβδομαδιαίας εφημερίδος "Χάος" στη Χαλκιδική, η οποία μετά την ζημιά που υπέστη από την ενέργεια του κατηγορουμένου και πρώην βο(υ)λευτού του Πασόκ στη Χαλκιδική (διαβάστε το έγγραφο της Νομαρχίας), δεν άντεξε στην οικονομική ασφυξία και δεν κυκλοφορεί σήμερα.
Η μήνυση στοιχειοθετούσε ατράνταχτα την κατηγορία της ψευδούς και συκοφαντικής δυσφημήσεως, την οποία "λειτουργός" (τρομάρα του) του Κράτους ο Λαφαζάνης ως Νομάρχης, εξύφανε και εκτέλεσε σατανικά με το λογότυπο "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και την επίσημη στρογγυλή σφραγίδα του Κράτους πάνω στην υπογραφή του!
Αυτό το Κράτος και αυτήν την σφραγίδα "υπερασπίσθηκε"... επάξια στις 4/6 το 5μελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, εν ολίγοις, και τα δυο, σφραγίδα και λογότυπο, τα ξέχεσε πατόκορφα, ή τα έγραψε στα παλαιά των υποδημάτων μου! Για όλους εμάς τους ποπολάρους που δεν καταλαβαίνουμε γρι από υψηλή δικαιοσύνη, και από πανύψηλο, σαν τον Όλυμπο, κύρος Ελλήνων δικαστών! 

Στην εκφώνηση "αθώος" του Τσαλα...πάτα, ο εξαίρετος δικηγόρος του Πολυγύρου και πολιτευτής με το κόμμα της "ΝΔ" κ. Δημήτριος Μήτσιου -ο οποίος από μάρτυρας υπερασπίσεως είχε μετατραπεί, σχεδόν σε μάρτυρα κατηγορίας, το μόνο που μπόρεσε να αρθρώσει κάτωχρος, ήταν: "Δυστυχώς, αυτή είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη κι αυτό το επίπεδό της"!..
Γιατί το είπε αυτό ο κύριος Μήτσου; Γιατί στην έναρξη της δίκης, είχαν κατατεθεί από τον κ. Αργύριο Γ. Δαγκίλα στο δικαστήριο του "κυρίου" Τσαλα...πάτα, τελεσίδικες αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων υπέρ του (δεδικασμένο, δηλαδή), να πληρώσει ο Λαφαζάνης στον Δαγκίλα για τη ζημιά που του προξένησε (με τις επιστολές του προς Παντσελή και Ματσούκη), περίπου 10.000 ευρώ! Αυτό, ούτε αναιρείται, ούτε διορθώνεται με καμιά δικαστική πράξη, κανένα δικαστικό παλιόχαρτο του "τσαλαπάτα"! Απλά, ξευτελίζει και διασύρει την απόφαση του 5μελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης στις 4/6/2013.
Ο Τσαλαπόρτας ο οποίος από την αρχή της δίκης ήταν εριστικός και αγροίκος (όπως όλοι σχεδόν οι δικαστές προς τον Ελληνικό λαό που προσφεύγει έντρομος και κατρομοκρατημένος στα νύχια τους να βρει... το δίκιό του, νομίζοντας και ότι έτσι, υπηρετούν την αδέκαστη, πλην ανυπόληπτη ελληνική δικαιοσύνη), αφού διάβασε προσεκτικά τις παραπάνω αποφάσεις των "κακών" συναδέλφων του, αγέρωχος και ωραίος, τις πέταξε στο φάκελο της δικογραφίας περιφρονητικά, προαναγγέλοντας εμμέσως πλην σαφώς μ' αυτόν τον τρόπο, και το προδιαγεγραμμένο, ή και συμφωνημένο αποτέλεσμα της δίκης.
Το αποτέλεσμα είχε βγει πολύ πριν, κατά την ταπεινή μας γνώμη, στα προσωπικά γραφεία των δικαστών που συμμετείχαν. Ο συνήγορος Φωτακίδης, ο γνωστός και θλιβερός Φωτακίδης με το φτωχό και ξερό δηκηγορικό λεξιλόγιο-λόγο του, ζήτησε την αθώωση του πελάτου του λόγω παραγραφής του αδικήματος για την περίπτωση της επιστολής προς τον κ. Ματσούκη (ποινικό μέρος), αφού με κάποιο βούλευμα (σ.σ.: βούλευμα ίσον παρεούλα δικαστών που βγάζουν κεκλισμένων των θυρών με την γλαύκα της σοφίας στο κούτελό τους να λάμπει από υπερηφάνεια, όποια απόφαση τους γουστάρει), η κατηγορία για τον Λαφαζάνη ήταν απαλλακτική.
(σ.σ.: πριν λίγες μέρες, σε μια από τις πάμπολλες δίκες του υπερ-υπουργοκακούργου του Αντρίκου και του Σημίτη, έγκλειστο στις ελληνικές φυλακές για εγκλήματα εσχάτου βαθμού κατά της Ελληνικής Πολιτείας Άκη Τσοχατζόπουλου, αλγεινή εντύπωση και αηδία προκάλεσε στο πανελλήνιο, η πρεμούρα των δικηγόρων του που ήταν, αν ο πελάτης τους όταν έκανε τα κακουργήματά του, ζημείωσε το κράτος και κατ' επέκταση τον Ελληνικό λαό, παρήλθε γι αυτά ο χρόνος της παραγραφής τους! Η ξευτίλα της Ελληνικής πολιτείας, ο διασυρμός του Ελληνικού έθνους διεθνώς, τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών που έχασαν περιουσίες ή και τις ζωές τους κάποιοι από αυτούς, από τις ενέργειες του εν λόγω υποκείμενου, τους άφηναν παγερά αδιάφορους! Αρκεί, ο κακούργος που "υπερασπίζονταν" να έβγαινε στην επιφάνεια αφρός.
Αν ποτέ γινόμουν δικηγόρος -κατά λάθος, που δεν θα γινόμουνα ποτέ- θα εγκατέλειπα εν τη γεννέσσει του αυτό το επάγγελμα, γιατί θα έπρεπε να υπερασπίζομαι τέτοια καθ' έξιν καθάρματα! Και στους νομικούς κύκλους κυριαρχεί το στερεότυπο: Από τους δικηγόρους οι χειρότεροι γίνονται δικαστές, και οι χειρότεροι των χειρότερων, συμβολαιογράφοι!
Αυτό πήρε σημαία, λοιπόν, ο "σοφότατος" Εισαγγελέας της έδρας (σ.σ.: ο συνάδελφος του Καλούση, ο Καλούσης βγήκε από την φυλακή και προσπαθεί -λέει- να οργανώσει... σπείρα ειασγγελέων), αυτός που έκανε για χρόνια στον Πολύγυρο με τον Τσαλαπόρτα, γνωστοί και μη εξαιρεταίοι και οι δυο στον "Νομάρχη Λαφαζάνη" - όμοιος ομοίω αεί πελάζει, έλεγε ο σοφότατος καθηγητής μας φιλόλογος κ. Γεώργιος Φιλιππακόπουλος- και ζήτησε την απαλλαγή και για την περίπτωση του κ. Παντσελή, για την οποία βεβαίως, δεν υπήρχε ίχνος παραγραφής, άρα για όλο το κατηγορητήριο.
Ο Τσαλα...πάτας, λοιπόν, στην αγόρευση αυτή του εισαγγελέα "πάτησε" και, ψου-ψου-ψου με τον έναν δικαστή πίσω από τους "φερετζέδες", ψου-ψου-ψού με τον άλλον πίσω από τις "κουρτίνες", γκολ στην εστία του τερματοφύλακα, "αθώος, ή μάλλον λάδι, ο κατηγορούμενος Λαφαζάνης, λόγω παραγραφής"!
Οι φερετζέδες και οι κουρτίνες για όσους δεν κατάλαβαν ή δεν καταλαβαίνουν τον υπαινιγμό, είναι αυτές οι κωλοφυλλάδες που οι Έλληνες δικαστές όπως οι κατίνες της γειτονιάς σε "σόμπορο", κρύβουν τις μουτσούνες τους και ψιθυρίζονται... ερωτικά, ο ένας στο αυτί του άλλου! Δεν υπάρχει πιο αισχρή, πιο υβριστική, πιο προσβλητική και πιο απρεπής χειρονομία για το δημόσιο αίσθημα, από αυτή των Ελλήνων δικαστών!
Και δεν νομίζουμε ακόμα, ότι υπάρχει διεθνώς άλλο τέτοιο θλιβερό προηγούμενο ή ρεζιλίκι σε δικαστήριο, αποτελεί κι αυτό, μαγκιά δικαστική, παγκόσμια "ελληνική πρωτοτυπία, ευρεσιτεχνία"!
Ο ενάγων της υποθέσεως κ. Αργύριος Γ. Δαγκίλας, σκέπτεται να ασκήσει ποινική δίωξη σε όλη την σύνθεση του δικαστηρίου για "κακοδικεία". Αν γράφαμε και κακίστη, δεν θα ήταν υπερβολή!..
Και, θάχει πλάκα, να δούμε άλλη μια φορά, αν κόρακας κοράκου μάτια δεν βγάζει, όπως έλεγε σοφότατα και η μάνα μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: